Bioremediere şi Compostare

Bioremedierea-solurilor-și-compostareDezvoltarea fără precedent a tehnologiilor aplicate în toate ramurile industriei a făcut posibilă creşterea productivităţii şi implicit diversificarea deşeurilor şi a impactului industriei asupra Planetei. Agricultura nu a făcut excepţie, iar cauza principală a fost dorința de obţinere a producţiilor cât mai mari.

Imputurile şi industrializarea agriculturii a condus la degratarea fizică, chimică şi biologică a unor suprafeţe importante din circuitul agricol, aceste suprafeţe fiind compromise din punct de vedere calitativ şi, de cele mai multe ori, abandonate. De asemenea, mineritul, extracţia petrolului şi a gazelor scot anual din circuitul agricol suprafeţe impresionante, prin deversări accidentale sau intenţionate.

Decontaminarea sau bioremediarea solurilor, prin metode clasice, este extrem de costisitoare. În acest scop se fac eforturi financiare deosebite pentru întreţinerea şi reintroducerea lor în circuitul iniţial. La toate aceste probleme, urmare a rezultatelor bune obținute, in-situ și ex-situ, Aqua D&P Technologies oferă soluţii eficiente și ecologice.

Culturile microbiologice folosite în biopreparate sunt sigure pentru om şi au influenţe minime asupra mediului înconjurător. Deținem gamă variată de Biopreparate, unice în lume, cu un spectru larg de acţiune în bioremedierea solurilor contaminate cu hidrocarburi, terenuri supraexploatate, soluri ce au carenţă în diferite microelemente, precum şi eliminarea deşeurilor organice prin compostare şi refolosirea compostului.

Compostarea este un proces de biodegradare ce are loc în toată masa deşeului. Uniformitatea este posibilă doar în cazul cantităţilor mici de deşeuri. În cazul unor cantităţi mari, apar neuniformităţi, iar calitatea compostului lasă de dorit. Utilizând regulat biopreparate Microcat, calitatea compostului este superioară. Multiple cercetări au fost efectuate pe terenuri biodegradate, folosindu-se Biotehnologiile MICROCAT, iar terenurile tratate au fost reintroduse cu succes în circuitul agricol sau au fost întrebuinţate în alt scop.

Bioactivatori și culturi microbiologice utilizate în bioremedierea solurilor şi compostarea deşeurilor

Microcat AG

AGMicrocat AG

Biopreparat pentru refacerea populaţiilor de microorganisme din terenurile supraexploatate

Microcat ANL

Biopreparatul-Microcat-ANLMicrocat ANL

Bioformulă folosită pentru îndepărtarea mirosurilor provenite de la nămoluri, soluri, composturi şi ape uzate

Microcat CC

CCMicrocat CC

Biopreparat pentru stimularea procesului de compostare a deşeurilor agricole, menajere şi industriale

Microcat SH/SL

SHMicrocat SH/SL

Agenți de umezire biodegradabili pentru programele de bioremediere și decontaminare

Microcat TM

TMMicrocat TM

Nutrienţi special concepuţi pentru tratamentele aplicate în bioremedierea solurilor şi pentru staţii de epurare

Microcat XBS

XBSMicrocat XBS

Biopreparat folosit pentru degradarea hidrocarburilor din soluri şi ape uzate contaminate

Nutrienți și compuși tampon

Microcat NPC

NPCMicrocat NPC

Amestec de nutrienți cu eliberare în timp, pentru biodegradare și bioremediere

Microcat NPN

NPNMicrocat NPN

Amestec de nutrienți pentru programele de biodegradare și bioremediere

Microcat P

PMicrocat P

Amestec de Fosfați pentru programele de biodegradare și bioremediere

Microcat PH

Microcat PH

Compus tampon pentru programele de bioremediere